Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Släng inte den gamla kokboken för fort!

Se upp när favoritkokboken kommer i nytryck. Det är inte säkert att just dina favoritrecept är med.

Hemma hos mig gäller “Annas mat”. Den har hängt med sedan 1999, är bränd av gasspisen och fläckig av matlagning. Dessutom håller ryggen på att lossna, så det var verkligen dags att byta när Anna Bergenströms klassiker kom i nytryck.

Det mesta finns med. “Kalasköttbullar”, “Ossobucco” och “Vridna baguetter”, världens enklaste bröd, fast nu har hon lagt till lite honung i degen. Det går bra utan också!

Men jag saknar avdelningen med “asiatiska idéer” där man enkelt kunde förvandla en lövbiff eller bogstek till något mer exotiskt. Min favorit var “Receptskiss till nudlar med lövbiff”. Den river jag ur och klistrar in i den nya kokboken.

“Biff Lindström” har hon också gjort om med mindre ättiksgurka och mer rödbetor i smeten. Och kapris! Jag river ur det gamla receptet och lägger i nya boken. Det här måste testas innan jag slänger mitt gamla recept.

Till sist hittar jag min älsklingsminipizza. Men hallå! Det är samma bild som i gamla kokboken, men beskrivningen av just den här fyllningen saknas! Skippa tomatsåsen och pensla i stället degbitarna med lite olivolja, strö över oregano eller timjan, täck med tunna tomatskivor, tunt skivad rödlök, några få gula paprikastrimlor, ett par svarta oliver och lite smulad fetaost!

Nu är de gamla recepten säkrade och jag kan gå på upptäcksfärd bland de nya.