Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Grattis Folkteatern!

De har inte lika flashiga och påkostade kampanjbilder som Stadsteatern. De har inte lika många inlånade ”stjärnor” från Stockholm som dragplåster. De har inte lika stor budget. Men Folkteatern på Järntorget lyckas placera sig på Göteborgs teaterkarta ändå. Medan stadsteaterns stora höstsatsning på politisk teater, ”Affären Danton” inte går hem hos publiken, så hyllas Folkteaterns lika politiska som roliga ”Den flygande handläggaren” om Försäkringskassans tragikomiska nedmontering. Och nu har teatern även nominerats till årets scen av Nöjesguiden för Lars Noréns ”Fragmente”:

”Lars Norén skrev en ny pjäs speciellt för Folkteaterns ensemble – en mörk exposé över stadens osynliga invånare. Vi fick följa med djupt under ytan, ner i öden som aldrig annars syns. Starkt.”

Grattis! Och för alla som missade föreställningen i höstas – det blir några enstaka föreställningar till i vår innan pjäsen går på turné ut i Europa.