Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Persson och Schibbye till Bokmässan

Två svenska journalister har frisläppts ur ett fängelse i Etiopien. Men över hela världen sitter journalister kvar i sina celler, inlåsta för att de skrivit och talat om sådant inte makten gillar.

Nästa torsdag kommer Martin Schibbye och Johan Persson till Göteborg för att delta i en manifestation för fängslade journalister på Internationella Torget på Bokmässan. Där medverkar även Esayas Isak, bror till journalisten Dawit Isaak från Göteborg som sitter fängslad i Eritrea sedan 2001.

Manifestationen arrangeras av Journalistförbundet och Reportrar utan gränser.