Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Fira med oss på bokmässan!

Bara elva dagar kvar till årets bokfest. Och inte nog med att GT-kulturen som vanligt lottar ut biljetter till bokmässan. I år släpper vi dessutom en egen bok om Göteborgs gator och firar med att lotta ut dubbelt så många biljetter som vi brukar. 50 läsare får två biljetter var till bokmässesöndagen 30 september då vår maffiga soffbordsbok ”Min gata i Göteborg” lanseras (tävling i dagens GT och på gt.se/kultur). Sedan firar vi boken med ett stort kulturlotteri.
Vår monter (som vi delar med Expressen och DN) ligger på andra våningen och vi finns på plats varje eftermiddag från fredag 28 till söndag 30 september.
Här kommer ”Årets västsvenska författare” Carin Mannheimer att berätta hur hon skriver sin dramatik. GT-skribenten och författaren Ellen Mattson avslöjar varför hennes nya roman handlar om Greta Garbo. P3-profilen Christer Lundberg, nominerad till radiopriset som ”Årets Underhållare”, berättar om sin romandebut.
Hur gör man ett bokomslag? Möt fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som gjort alla omslag till författaren Åsa Larssons kriminalromaner. Varför tycker Åsa Larsson så mycket om Elisabeth Ohlson Wallins bilder?
Helene Turstens kriminalromaner handlar om den organiserade brottsligheten i Göteborg. Hör henne avslöja hur mycket som är sant i böckerna.
Katarina Wennstams senaste roman utspelar sig bland fotbollshuliganer. I vår monter diskuterar hon fotbollsvåld med GT:s förre sportchef Tore Lund.
Poesi kan läsas, men också lyssnas på. Möt den fantastiska göteborgska estradpoeten Lina Ekdahl och hör henne läsa ur sin blåvita diktsamling Diktsamling. Låt Viveca Lärn få avslöja vad nästa del i romanserien Öster om Heden handlar om. Lyssna på Cecilia Gyllenhammar när hon pratar om sin nya skilsmässoroman med GT:s chefredaktör Frida Boisen.
Brukar du ha svårt att hitta böcker du tycker om? I GT:s Söndagsmagasin skriver vi om böcker på ett helt eget sätt som gör att läsarna lättare fattar om det är en bok för dem. Lyssna på två av Söndags tio bokskribenter när de berättar hur de jobbar.
Till vår stora bokmässesöndag kommer GT-skribenten och den västsvenska litteraturens femme terrible Birgitta Stenberg för att berätta om sina 56 år som författare och sina nya bokprojekt. Möt också den tv- och bokaktuelle stjärnkocken Stefan Karlsson från Göteborg, en av dem som gjort ”Göteborgskockar” till ett begrepp i Stockholm. Missa inte GT-krönikören och förre fotbollsstjärnan Glenn Hysén när han intervjuas om sin nya memoarbok.
Vi avslutar söndagen med buller och bång:
Först, klockan 16.20, lanseras vår maffiga soffbordsbok ”Min gata i Göteborg” . Här berättar 28 skribenter och fyra fotografer i text och nya och gamla bilder om en gata som varit viktig i deras liv. Tillsammans blir det en väldigt fin berättelse om Göteborg och göteborgarna. På bokmässesöndagen kommer många av författarna att finnas på plats.
Till sist, klockan 16.40, firar vi boken med en jättelik kulturutlottning där vi bland besökarna i montern lottar ut böcker, teaterbiljetter och fina presentkort.
Läs mer om vår bok, vårt program och vårt lotteri på GT:s kultursidor ända fram till bokmässan. Nu har nedräkningen börjat på allvar!