Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Fira med oss på bokmässan i dag!

I eftermiddag firar GT-kulturen sin nya soffbordsbok på bokmässan.
Kom till oss och möt skribenterna till ”Min gata i Göteborg”. Vi avslutar med ett stort kulturlotteri för besökarna i montern!
Min gata i Göteborg” kom från trycket för bara en dryg vecka sedan. I dag firar vi på bokmässan tillsammans med många av bokens 28 skribenter och fyra fotografer. Ett ypperligt tillfälle att få julklappsboken signerad av Birgitta Stenberg, Viveca Lärn, Stewe Claeson eller någon av de andra författarna.
Har du bott vid Landsvägsgatan, Beväringsgatan, Gåsagången eller på Nilssonsberg? Brukar du strosa längs Magasinsgatan, Vasagatan, Slottsskogsgatan eller Smedjegatan? Undrar du varför Långedragsvägen slingrar sig fram som den gör, vad som hände den där natten på Amiralitetsgatan, hur långt man an se från vattentornet på Richertsgatan?
Här är boken som ger dig både berättelser och svar.
Läs om Lantmannagatan på Hisingen och du bara måste åka dit. Läs om Marklandsgatan, Övre Husargatan eller Kapellplatsen och få hela Göteborgs historia på köpet. Läs om Södra Vägen och förstå att detta om 20 år är Göteborgs hippaste gata.
Min gata i Göteborg är en bok där även bilderna berättar. Läs om Smålandsgatan och se ett foto av på den första matchen någonsin på gamla Ullevi. Det regnade den 8 oktober 1916 vill jag lova. Läs om Friggagatan och minns hur det såg ut när mc-klubbarna och Blåvitts supporterklubb låg kvar. Läs om Fiskhamnsgatan och dröj kvar bland gubbarna på auktionen i fiskhamnen 1968.
Läs om Bangatan, Sörhallskajen, Vegagatan, Delsjövägen och Skogshyddegatan och få historier som präglar livet på gatorna i dag.
Vi avslutar mässan i GT:s monter med ett stort kulturlotteri där vi lottar ut böcker från de författare besökt oss under mässan: Åsa Larsson, Ellen Mattson, Christer Lundberg, Helene Tursten, Lina Ekdahl, Viveca Lärn, Cecilia Gyllenhammar, Katarina Wennstam, Birgitta Stenberg och Glenn Hysén. Plus kokboken Sveriges godaste mat med Göteborgskocken Stefan Karlsson.
Dessutom finns chansen att vinna  biljetter till Carin Mannheimers I sista minuten på Stadsteatern, presentkort på räkmackor och till Symfonikerna i Konserthuset och Lennart Hellsings barnbok Drillar och draköron där Göteborgssymfonikerna står för musiken på den medföljande cd:n.
Välkomna till GT:s monter på bokmässan i eftermiddag!