Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Roger Moore och jag

Vad är det för likhet mellan mig och Roger Moore? Jo, vi har båda kört Volvo P1800. Han i tv-serien ”Helgonet” på 60-talet. Jag på slutet av 70-talet när jag impulsköpte en sportbil i guldmetallic. Den sålde jag för att ha råd att plugga arabiska i Kairo ett år.

Men ”Helgonet” och jag är inte ensamma om att gilla Volvo. En undersökning gjord av Teknikens värld och Lovefilm hittade 10 775 filmer, tv-serier och dokumentärer där man kör Volvo. Vanligaste bilmodellen var Volvo 240, som bland annat kördes av mördaren Mr Brooks (Kevin Costner) i filmen Mr Brooks från 2007.

Men även Saab var poppis i kulturkretsar i USA och hittades i 2 358 filmer och tv-serier, bland annat körde Jerry Seinfeld en Saab 900 i tv-serien Seinfeld.

Listan över filmmakarnas favoritbilmärken toppas av Ford med Volvo först på 13:e plats och Saab på 36:e. Men våra västsvenska bilmärken slår i alla fall Ferrari (plats  47 på listan).