Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Årets museum?

Besöksrekord, nöjd personal och framgångsrika utställningar. Nu kan Sjöfartsmuseet i Göteborg få kvitto på framgångarna. Museet är ett av tre nominerade till Årets Museum i Sverige. Övriga nominerade är Kulturparken Småland i Växjö och Marinmuseum i Karlskrona.

Årets museum är en utmärkelse som gärna landar i Västsverige. 2009 blev det Världskulturmuseet, året därpå Akvarellmuseet i Skärhamn. Jag sätter en hundralapp på att den landar i Göteborg i år igen.

Priset delas ut av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth vid museernas vårmöte i Göteborg i mars.