Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Mitt gamla scoop på tapeten igen

”Göteborg kan få Nordens högsta skyskrapa”, skriver GT i dag. Det är byggnadsnämnden som bytt fot och nu är positiv till idén om en jätteskyskrapa inuti rondellen vid Älvsborgsbrons fäste.

Det var jag själv som först avslöjade idén om höghuset i en intervju med Göran Johansson för tre år sedan. ”Det var ett par norrmän som föreslog det och idén var så heltokig att jag sa att det måste vi gå vidare med”, berättade Göran Johansson som jobbade mycket med att hitta nya ställen att bygga på. ”Ska man bygga, ska man bygga högt. Tänka att smälla upp en kåk där man ser ända till Danmark!

Nu är kommunalrådet pensionär, men hans idéer lever fortfarande. Jag väntar otåligt på att man även återskapar höstskobasarerna runt Kungstorget och bygger P-hus under Heden får att få bort bilarna längs Hamnkanalen.

Men mest minns jag Göran Johanssons vision om Göteborg som en välkomnande plats där folk känner sig hemma även om de inte varit här förut. Om staden som ett kök där det doftar kanelbullar.

Som han sa: ”Fräcka hus går alltid att konstruera och bygga. Det andra måste få växa fram.