Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Hela Saab-historien? Nja

Saab – hela historien” heter en maffig coffee table-bok som kom med posten till kulturredaktionen i dag. Här finns mycket att grotta ner sig i för en som jag vars första bil var en Saab 96:a. Den körde jag tills framaxeln trillade av i Jönköping.

Boken börjar med flygplanstillverkningen på 30-talet och slutar 2010 med Victor Mullers förhoppningsfulla visioner om nästa generation Saab-modeller.

Och det är slutet på historien? Nja. I tidningarna läser jag om Saabs nya rekonstruktör som hävdar att han fått garantier för att det senast måndag ska finnas pengar till samtliga skulder som uppkommit under rekonstruktionen av företaget. Kanske det. Men Saab-arbetarna väntar fortfarande på sina löner.