Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Tortyroffer som affärsidé

Nu ska riskkapitalbolagen tjäna pengar på vård av tortyroffer. Stockholms läns landsting säger upp sitt avtal med Röda korset som har 25 års erfarenhet av att stödja människor som utsatts för tortyr och krigstrauma. Upphandlingen vanns istället av riskkapitalbolaget WeMind AB utan tidigare erfarenhet av att arbeta med torterade flyktingar, men vars bud låg långt under de andra fem som var med i processen, läser jag i  tidningen Sändaren.

Valfriheten och tillgängligheten ska öka med fler vårdgivare”, förklarar landstinget sitt beslut. Landstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) har kanske inte läst om hur vården av gamla (miss)sköts av riskkapitalbolagen när vinst blir viktigare än omsorg. Nu ska vården av ännu en utsatt och skör grupp vinstmaximeras. Välfärdssverige – vart tog du vägen?