Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

I Sydafrika lever svenska deckare gott

De svenska kriminalromanerna har tappat greppet om världen. Bara Stieg Larsson finns kvar på senaste topplistorna. Men på flygplatsen i Johannesburg i Sydafrika regerar fortfarande de svenska deckarkungarna och drottningarna, upptäckte jag på väg hem från min semester i Botswana.

Störst travar hade Åsa Larsson med Till dess din vrede upphör. Men jag hittade även Henning Mankells Den orolige mannen, Camilla Läckbergs Fyrvaktaren, Kristina Ohlssons Askungar, Håkan Nessers Münsters fall och Lars Keplers Hypnotisören.

Däremot letade jag förgäves efter författaren till årets bästa svenska kriminalroman. Inte en Arne Dahl så långt blicken nådde.