Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Glöm inte de 17 miljonerna

Peter Hjörne hyllar Sjöfartsmuseet och museichefen Anna Rosengren i sin söndagsspalt i GP. Och jag håller med, Rosengren har gjort ett fantastiskt jobb och gett människorna runt havet och deras berättelser plats på museet. Inte undra på att besökarna kommer tillbaka.

Glöm bara inte att det inte räcker med en duktig chef, det behövs pengar och tid också för att förändra ett museum. Det fick Anna Rosengren. Ett år för att jobba med personalen. 17 miljoner bara för att göra om basutställningen. Ge samma resurser till exempelvis Naturhistoriska eller Göteborgs konstmuseum så ska ni se att det börjar hända saker där också.