Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

En lönsam bokidé

Allmänhetens idéer till hur Göteborg ska fira sitt 400-årsjubileum 2021 ska bli en bok, meddelar Göteborg & Co som tänker presentera sin idé på bokmässan på fredag. Redan har man fått in över tusen bidrag till firandet och insamlandet av idéer ska fortsätta ända fram till årsskiftet.

Tusen skribenter och kanske några hundra till innan året är slut. Alla kommer att köpa var sin bok och så några extra till farmor och farfar. Det blir 3 600 ex som går åt i ett nafs och redan har boken betalt sig. Det är skillnad mot Svenska Akademieledamoten Lotta Lotass från Göteborg som tryckte sin ”Sparta” i 300 exemplar på eget förlag. En vanlig diktsamling trycks kanske i 500 ex. Poeterna ska kanske be Göteborg & Co om hjälp med marknadsföringen.