Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Elva gubbar i topp

Redan nästa vecka kan Svenska Akademien avslöja årets Nobelpristagare. Elva gubbar i topp på Ladbrokes oddslista. Sen kommer Joyce Carol Oates (15 gånger pengarna) och sen tre gubbar till. Toppar gör japanska Haruki Murakami känd bland annat för sin lilla fina bok ”Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Får han priset borde det inspirera alla 59 000 löpare som redan anmält sig till nästa Göteborgsvarv. Själv har jag sprungit varvet åtta gånger och har redan boken.

Femma ligger den australiske poeten Les Murray. Får han priset blir hans översättare Stewe Claeson från Nödinge glad. En ny diktsamling av Les Murray har precis kommit ut, men den har jag inte hunnit läsa. Däremot tyckte jag väldigt mycket om Stewe Claesons senaste roman ”Mördaren är död” som inte alls är någon deckare utan handlar om familjerelationer och dessutom väldigt fint beskriver lycklig kärlek.

Sexa ligger vår egen Tomas Tranströmer.

Se hur jag sitter
som en uppdragen eka.
Här är jag lycklig.

Jo, han kan gott få priset.