Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Slutbussat?

Staten säger nej till höghastighetståg längs västkusten från Oslo till Malmö. Pengarna räcker väl inte sedan man sponsrade Arlandabanan med 850 miljoner i bidrag och en miljard som räntefritt lån (har hittills kostat skattebetalarna 781 miljoner i uteblivna ränteintäkter).

Bolaget Arlanda Express har dessutom fått monopol på tågtrafiken mellan centrala Stockholm och flygplatsen fram till 2040, vilket ju är ett bra sätt att kunna hålla biljettpriserna uppe och öka vinsten för riskkapitalbolaget i Luxemburg.

Men det som går bra i Stockholm kanske kunde fungera även här.  Med statliga miljoner kunde kanske en tåglinje byggas även mellan centrala Göteborg och Landvetter för att minska restid, avgaser och bussköer. Ge oss lika mycket pengar som Stockholm så kanske pengarna räcker hela vägen till Borås!