Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Äntligen!

Trafiknämnden vill skärpa miljökraven i centrala Göteborg. Inte så roligt för de 18 000 göteborgare som kan tvingas byta bil. Men desto härligare för stadsplanerarna som i och med detta borde få loss en rejäl bit till av södra älvstranden. För om inte vi får köra våra gamla bilar för att de spyr ut för mycket avgaser så borde väl inte Stena Line få ligga kvar mitt inne i stan. Sjöfarten står ju  för lika stora utsläpp av kvävedioxid och partiklar som trafiken enligt miljförvaltningens senaste årsrapport.

Istället för en färjeterminal som stänger av hamnen: fler bostäder och mysiga fik. Och en snabbspårvagn eller båtfärja till Stenas nya terminal i hamninloppet!