Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Titanic-orkestern till Göteborg!

Filmmusik är big business. Soundtracket till Titanic såldes i 30 miljoner exemplar och blev världens mest sålda album. Att det var Céline Dion som sjöng ”My heart will go on” vet nog de flesta, men kanske inte att det var Academy of St Martin in the Fields som spelade musiken. Denna kammarorkester är en av de världsorkestrar som gästspelar på Göteborgs konserthus 2011-2012.
I eftermiddag släpptes programmet till den kommande säsongen som är Gustavo Dudamels sista som chefsdirigent. Passa på och njut av hans sju veckor i Göteborg, även om han som hedersdirigent lovat komma tillbaka minst en gång om året. På repertoaren bland annat Mahler, Tjajkovskij och Strauss.
Säsongsöppningen spelas både Mahlers sjunde symfoni och Uppståndelsesymfonin. Boka redan nu 8 september.