Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Vem får ni pengar av?

I dag ska konstitutionsutskottet avgöra om gåvor till enskilda politiker och partier i framtiden ska redovisas öppet. Varför är det en fråga? Om ett företag eller en privatperson ger stora bidrag till exempelvis moderaterna finns självklart en risk att det ska påverka partiets politik.
Jag säger moderaterna eftersom det är det parti som får mest pengar, 30 miljoner från fysiska personer valåret 2006. Det är också det parti som hårdast motsätter sig en öppen redovisning av bidragen.
EU-anpassning, brukar moderaterna prata om. I Europa är det bara San Marino, Malta och Schweiz förutom Sverige som saknar en sådan här lagstiftning.