Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Kvällens höjdpunkt!

I kväll står världens största romska orkester på scen på Konserthuset i Göteborg. Budapest Gypsy Symphony Orchestra bildades för 25 år sedan vid Ungerns genom tiderna största zigenska violinist Sándor Járokàs begravning. Musiker från hela landet kom för att ta ett sista farväl och började spontant spela för att uttrycka sin sorg. Sedan dess har de turnerat i ett 30-tal länder för att med musiken som språk sprida kunskap om sin kultur.
De ungerska romerna har påverkat den klassiska musiken i århundraden. På Konserthuset i kväll spelar hundramannaorkestern allt från Brahms, Liszt och Strauss till musik från det zigenska folkmusikaliska arvet. Ett smakprov på hur de låter är allt som behövs för att locka vem som helst till Konserthuset i kväll. Det får ni här.
En helt annat upplevelse av romsk musik kan man dessutom få på Trägår´n 6 december när New York-bandet Gogol Bordello spelar sin zigenarpunk. Den kan du även lyssna på här.