Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Katitzi ska förändra Göteborg

Jag vill inte att våra föreställningar ska sluta på scenen”, säger Folkteaterns konstnärlige ledare Lars Norén efter dagens pressvisning av familjeföreställningen Katitzi. Och det kommer de inte att göra när nu Katarina Taikons böcker efter snart 40 år för första gången blir teater. För ute i foajén finns föreningen och musikgruppen Svarta Safirer från Bergsjön som jobbar med att sprida kunskap om romernas kultur, tradition och språk.
Men Lars Norén vill att föreställningen ska få genomslag även utanför teaterhuset. ”Katitzi fick inte gå i skolan. Så har fortfarande väldigt många barn i tredje världen det. Och sådant kan barnen i Göteborg ta till sig och beröras av. Kan vi så ett litet frö hos dem har vi nått långt.
Teater som påverkar människorna och förändrar samhället? Låter som ett lagom kaxigt mål för ensemblen på Järntorget.
Katitzi har premiär på lördag och spelas till och med 9 januari. I huvudrollen Cecilia Milocco.