Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Prisade flingor

Denna snöflinga som singlat ner från ett moln i Ontario USA är en av årets vackraste vetenskapliga bilder. I dag meddelas nämligen att den amerikanske fysikern Kenneth Libbrecht fått Lennart Nilsson-priset 2010 för sina bilder av snöflingor som påminner oss om naturens bräckliga och sköra skönhet. Vem blir inte intresserad av matematik, fysik och kemi efter att ha tittat på denna millimeterstora snöflinga som liksom alla andra har sex kanter, men för övrigt är helt unik.
Fler exempel på Libbrechts snöflingor kommer snart i brevlådan, posten ger nämligen nästa månad ut en serie med hans bilder.
Var lite trött på nederbörd efter ett dygn vid havet där regnet oavbrutet hällde ner, men nu har jag ändrat mig. Snart är det vinter. Välkommen, snö!