Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Marilyns hemliga dagböcker på svenska

Bonniers tackade nej, men Norstedts nappade förtjust på Årets Bok. Till sommaren kommer Marilyn Monroes hemliga dagböcker på svenska. Denna vackra blädderbok, läsebok och fotobok som precis kommit på franska och engelska ger en fördjupad bild av filmstjärnan som 36 år gammal dog i Los Angeles.
Man tror inte det ska gå att säga något nytt om en sådan ikon”, säger förläggaren Stefan Skog förtjust. Han hinner knappt bläddra i de engelska exemplar han fått tag på förrän någon rycker dem för honom. Själv håller jag hårt i mitt eget franska.
Men det är inte bara på förlaget intresset är stort. Franska Le Nouvel Observateur ägnar tio sidor åt boken och toppar sitt omslag med Marilyn Monroe. Samma sak gör amerikanska Vanity Fair och tyska Der Spiegel.
Årets julklapp på engelska i år och på svenska nästa?