Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vad har korvmoj med duracellkanin att göra?

Aficionado, Allahu akbar, android, ansvarsmuseum, app, arbetslinjen, bakluckeförsäljning, bandå, barnahus, bmi, brutalism, bullerby-, ceviche, concealer, detaljplan, duracellkanin, elhybrid, energidryck, exoplanet, fizz, fling, focaccia, fondförsäkring, fredagsbön, förvaltningsrätt, generaladvokat, gojibär, gromning, göttaste, headbanga, hijab, incentiv, kleptokrati, klägg, korvmoj, menora, mikrolån, multiresistent, nedcabbad, niqab, ohålad, passivhus, pennkjol, pipsvängen, posh, prokotta, psykbryt, pyspunka, riksrevisor, rooibos, RUT-avdrag, slidkrans, släppfest, speeddejting, säg, tunggung, walk-in closet, verkshöjd, vuvuzela, vårdsvängen, yppandeförbud, överlevare”.
Va? Jo, några av 4000 nya ord i Bonniers 30 år gamla Svenska ordbok som på tisdag kommer med sin tionde upplaga. En språktest som god som någon när en del av nyorden tas ur sitt sammanhang. Vad är egentligen ett gojibär, Lars Leijonborg?