Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Vad har korvmoj med duracellkanin att göra?

Aficionado, Allahu akbar, android, ansvarsmuseum, app, arbetslinjen, bakluckeförsäljning, bandå, barnahus, bmi, brutalism, bullerby-, ceviche, concealer, detaljplan, duracellkanin, elhybrid, energidryck, exoplanet, fizz, fling, focaccia, fondförsäkring, fredagsbön, förvaltningsrätt, generaladvokat, gojibär, gromning, göttaste, headbanga, hijab, incentiv, kleptokrati, klägg, korvmoj, menora, mikrolån, multiresistent, nedcabbad, niqab, ohålad, passivhus, pennkjol, pipsvängen, posh, prokotta, psykbryt, pyspunka, riksrevisor, rooibos, RUT-avdrag, slidkrans, släppfest, speeddejting, säg, tunggung, walk-in closet, verkshöjd, vuvuzela, vårdsvängen, yppandeförbud, överlevare”.
Va? Jo, några av 4000 nya ord i Bonniers 30 år gamla Svenska ordbok som på tisdag kommer med sin tionde upplaga. En språktest som god som någon när en del av nyorden tas ur sitt sammanhang. Vad är egentligen ett gojibär, Lars Leijonborg?