Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Urpremiär 11 september

Nej, det är ingen tanke att Folkteatern lägger urpremiären av höstens första uppsättning just 11 september. Man kunde tro det eftersom den elfte av Lars Noréns Terminalpjäser fått namnet ”Skalv” och det datumet fick både mark och människor i gungning. Men datumet är en ren slump, hävdar teaterchefen.
Skalv
handlar om en familj som slutat prata och människor som inte når fram till varandra och är den femte Terminalpjäsen som sätts upp.
– Det går ett skalv genom familjen, saker och ting står och darrar på hyllorna. Man vet inte, det kan gå över, men till slut brister det ändå, förklarar Lars Norén.
Han har hittills skrivit 15 kortpjäser i Terminalsviten, men ser inte slutet än.
– Terminal signalerar ju resor, folk som kommer och går, men terminus betyder ju också slut. Jag är ju 66 år och så gammal att jag ser slutet, men inte så gammal att jag glömt början! Det blir nog fler pjäser.
På Folkteaterscenen för övrigt i höst: Johan Fribergs ”Teaterspöket och det försvunna hjärtat” där barn från 6-9 ger sig på jakt genom teaterhuset efter teaterns mening. En roadmovie av Dorota Maslowska med den underbara titeln ”Två fattiga rumäner som talar polska” i regi av Natalie Ringler. Och en familjeföreställning om att växa upp i Sverige och vara en av de utsatta, nämligen Katarina Taikons Katitizi, dramatiserad av Emma Broström och i regi av Folkteaterns egen Lars Eric Brossner.
Fast redan under dans- och teaterfestivalen tjuvstartar teaterhösten på Olof Palmes plats med ett gästspel av Wallace Shawns ”Fever” i regi av Lars Norén och öppna repetitioner av ”Skalv”. Bara tre månader kvar!