Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Konsthallen räddad!

Protesterna hjälpte! Kulturnämnden backar. Konsthallen i Göteborg kommer att finnas kvar även efter årsskiftet. I dag fick kulturförvaltningen order om att hitta ett annat sätt att få ihop budgeten för nästa år än att lägga samtidskonsten i malpåse.
Ett bra beslut för konsten och ett bra beslut för Göteborg. Det är inte Göteborgshjulets fel att konsthallen hotades av nedläggning, men den samtida invigningen/nedläggningen förändrade åter bilden av Göteborg, nyss ”Sveriges teaterhuvudstad”, nu åter en plats för goa gubbar och räkfrossor. Dagens beslut ändrar tyvärr inte på det.