Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Konstfruset

Att lägga ner en verksamhet för 6,4 miljoner för att spara en dryg miljon, låter det vettigt? Knappast. Men det är just vad chefen för kulturförvaltningen, Björn Sandmark, kommer att föreslå efter sommaren. I fredags informerades Konsthallens personal.
Lokalerna och personalen kommer att föras över till konstmuseet. Därför sparar man inte några pengar på hyra och löner. Istället är det bara den dryga miljon som utställningarna kostat som kan överföras till kassakistan.
Verksamheten vid Konsthallen ska från årsskiftet ligga i malpåse i väntan på att en ny konsthall kan stå färdig om fem år. Men beslut om ett sådant bygge är inte ens taget ännu.
Även konstmuseet går på knäna visar den rapport som kulturnämnden fick del av i kväll, även om den återremitterades till förvaltningen. Museet som fått tre stjärnor av Guide Michelin för sin lokal och sina samlingar kan inte ens skydda konsten om det börjar brinna!
Låter som om kulturen kommer att bli en intressant valfråga i höst.

Eller varför inte redan nu?
Hur mycket måste kulturförvaltningen spara? Och på vad? Helena Nyhus? Lennart Widing? Nån?