Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

119 dagar kvar till bokmässan

Att resa är ett sätt att närma sig främmande världar. Litteraturen är
ett annat. Men bäst är kanske att kombinera de två, kände jag när jag härom året satt i Timbuktu, vid kanten av Saharaöknen, och läste Nuruddin Farahs vackra och poetiska ”Adams revben”.
Nu får jag möta författaren på riktigt. I går avslöjades att han är en av 70-talet afrikanska författare som medverkar vid årets bokmässa i september med tema Afrika.
Kommer gör också Nobelpristagaren Nadine Gordimer från Sydafrika. Och den populäre Alexander McCall Smith, författare till böckerna om ”Damernas detektivbyrå”, där mysterierna som ska lösas bara är en förevändning för att berätta om livet i Botswana och de osynliga länkar som gör att alla hör ihop.
Vi var alla kusiner, om än avlägsna, till någon; vi var allesammans vänner till vänner, förenade av band som man kanske aldrig kunde se men som fanns där, ibland lika starka som stålband.
Hela programmet till årets bokmässa hittar du här.