Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

”Vi cyklade till Almedalen”

Att vårt svar dröjer beror inte på min eller andra tjänstemäns eventuella semester. Alla fakturor och andra underlag för kostnaderna kring vårt deltagande i Almedalen har inte kommit in och vi vet fortfarande inte vad slutsumman blir. Vi återkommer med uppgifterna så snart de finns klara.
Däremot kan jag meddela att Västra Götalandsregionens politiker och tjänstemän både cyklade och promenerade för att ta sig till och från aktiviteterna i Almedalen (eftersom de flesta bodde utanför ringmuren). Flera av oss som medverkade bodde kostnadsfritt via privata bekanta och kontakter med andra organisationer. Allt för att hålla kostnaderna nere”, meddelar Västra Götalandsregionens kulturchef Kristian Berg i ett mejl.

Det låter föredömligt. Men vad jag undrade från början var hur budgeten såg ut för kulturnämndens aktiviteter under politikerveckan i Almedalen. Innan nämnden fattade beslut att skicka folk till Almedalen och anordna aktiviteter på plats måste väl ledamöterna ha haft ett budgetunderlag att ta ställning till?
Men sen är det förstås också intressant om budgeten höll och vad slutnotan hamnade på.
Fortsättning följer.