Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Läs boken!

Den amerikanske senatorn Ted Kennedy hyllas för sin uthållighet, kompromissvilja och sitt politiska mod i dag när han förlorat kampen mot sin hjärntumör
Den som ändå vill få bilden lite problematiserad kan påminnas om olyckan vid Chappaquiddick i slutet av 60-talet: En berusad Kennedy var ute och körde med en kvinnlig passagerare, bilen åkte av vägen och hamnade under vattnet, Kennedy lämnade olycksplatsen utan att slå larm och hans passageraren blev kvar i bilen och omkom. Omständigheterna runt olyckan blev aldrig helt klarlagda.
Joyce Carol Oates använde sig av händelsen i sin helt fantastiska roman Mörkt vatten och får oss att minnas kvinnan som förlorade livet den där kvällen i
Chappaquiddick. Läs boken!