Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Hmmm…

Konst för mig handlar om att formulera ogreppbara och svåra saker”, säger Lars Nittve i DN apropå att han nu lämnar Moderna museet i Stockholm efter nio år som chef. Det har gått bra. Han kom från Tate Modern i London till en utskälld institution i ett mögelsjukt hus med dålig ekonomi, lite publik och noll kronor i sponsorintäkter. Lämnar ett hyllat museum där publiksiffrorna mer än fördubblats och sponsorintäkterna är uppe i nio miljoner om året.
Efter nyår flyttar han till Hongkong där han fått ett nytt prestigefyllt uppdrag – att från scratch bygga upp ett nytt konstmuseum med en budget på drygt sju miljarder kronor!
Kommer osökt att än en gång tänka på vad chefen för kulturförvaltningen, Björn Sandmark, sa när det blåste som mest om Röhsskachefen Ted Hesselboms privatekonomi och hans oegentliga inköp för museets pengar: ”Ted Hesselbom är lika viktig för Röhsska som Lars Nittve för Moderna”.
Hmm. Tillåt mig fortfarande att tvivla.