Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Nilsson

Snacka om drömlottning

EM nästa sommar kan komma att bli ett riktigt roligt mästerskap för Pia Sundhages blågula lag. Kvällens lottning resulterade i att damlandslaget kommer att ställas mot riktigt behagligt motstånd i form av Italien, Danmark och Finland.

Att ta ut gruppsegern i grupp A i förskott är så klart att dra det hela några varv för långt, men lottningen i Göteborg blev lyckad för svenskt vidkommande. Att få se Italien, Danmark och Finland hamna i samma grupp som vårt blågula landslag kändes riktigt bra. Två av nationerna (Italien och Finland) ska Sverige besegra i nio av tio möten och vårt facit mot Danmark är minst sagt fint de senaste åren.

Så för att summera utgången av lottningen så är vägen mot medalj redan utstakad för Sundhage och hennes adepter.

Personligen så tror jag att Sverige vinner gruppen (efter tre raka segrar) och tillsammans med Danmark går vidare.

***

Våra nordiska grannar Norge och Island får bekänna färg i juli nästa år för då väntar matcher mot alltid starka Tyskland och långt ifrån ofarliga Holland. Mitt förhandstips en lång vinter och en härlig vår innan mästerskapen är att Tyskland vinner grupp B före Holland.

***

Grupp C kommer att bli en uppgörelse mellan Frankrike och England med Spanien som outsider. För Ryssland lär motståndet vara alltför tufft och östnationen får vara glad om man lyckas spela in en enda poäng i gruppspelet.

Jag tror att Frankrike vinner gruppen knappt före England, men det kan bli en riktigt hård affär de två nationerna emellan.