Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Nilsson

”Kosse” kommer att lyckas

2009 vann hon SM-guld. 2010 provade Kosovare Asllani på proffslyckan i USA. När hon sen vände tillbaka till LFC var hon långt ifrån sitt forna jag.

Det var en formstarkt och inte särskilt högpresterande Asllani som avslutade hösten i Sverige och fortsatte på samma inslagna väg året efter.

Den här säsongen har hon höjt sig igen – betänkligt. Flytten till Kristianstad gjorde ”Kosse” gott och hon har varit riktigt bra hela säsongen.

Flytten från Kristianstad till franska PSG påminner mycket om hennes flytt från Linköping till USA, men med ett några viktiga skillnader: Asllani är äldre och klokare nu än då, hon har ett utlandsäventyr bakom sig och vet vad som väntar – och hon har tränat mer under än längre tid än förut.

Den ”Kosse” som lämnade Linköping 2010 var inte tillräckligt förberedd för att kunna göra sig gällande utomlands , men den ”Kosse” som lämnar Kristianstad är mer mogen, mer medveten och mer erfaren. Det gör att jag tror att hon kommer att lyckas bra i den franska ligan.

Att den franska fotbollen är teknisk och passningsorienterad passar dessutom landslagsmittfältaren som hand i handske.