Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Nilsson

Så ser OS-truppen ut

I morgon presenterar förbundskapten Thomas Dennerby sin OS-trupp. Men redan nu står det klart vilka spelare som får följa med till London. Här kan du se vilka de 18 lyckliga är.

Nu ska jag vara ärlig och säga att jag är hundraprocentigt säker på hur Thomas Dennerby resonerat, men jag skulle bli uppriktigt sagt förvånad om jag har fel på mer än en spelare. Och blir det som jag har god anledning att tro så är det följande 18 namn som Dennerby kommer presentera i morgon:

Målvakter
Hedvig Lindahl
Sofia Lundgren

Backar
Annica Svensson
Stina Segerström
Emma Berglund
Linda Sembrant
Sara Thunebro
Lina Nilsson

Mittfältare/forwards
Nilla Fischer
Caroline Seger
Lisa Dahlkvist
Sofia Jakobsson
Antonia Göransson
Kosovare Asllani
Marie Hammarström
Madelaine Edlund
Lotta Schelin
Johanna Almgren

Reserver (och motivering till varför de hamnat utanför truppen):
Kristin Hammarström – Vårsäsongens skador har förstört Göteborgsmålvaktens chanser till OS-deltagande.

Jessica Landström – Har tillbringat större delen av året på Frankfurts avbytarbänk och är därför inte lika aktuell som hon tidigare har varit.

Susanne Moberg – Har fått stryka på foten strax före mästerskap förut och får göra det igen. Anledningen: hon räcker helt enkelt inte till för att konkurrera på internationell toppnivå.

Malin Levenstad –  Har vid flera tillfällen kommit med i landslaget efter att andra spelare lämnat återbud och har dessutom längden (165 centimeter) mot sig, enligt Thomas Dennerby.

Lämnas utanför:
Sara Larsson – Örebrobacken hann göra comeback innan OS-truppen presenterades, men får ändå inte följa med till London. Personligen hade jag gärna sett Larsson i den svenska truppen, vilket jag argumenterat för i bloggen, men jag tror tyvärr inte att de fyra minuter som hon spelade mot Jitex räckte för att övertyga Thomas Dennerby.

Hur rätt jag har visar sig vid morgondagens presskonferens. Missa inte det!

***

Guldstriden går vidare.

I söndags gjorde Tyresö ett litet ryck i tabelltoppen. I kväll kom Malmö ifatt. Men Malmö fick slita riktigt hårt för att slå tillbaka Linköping och ta den närmast livsviktiga trepoängaren.

Sett över 90 minuters spel så var väl Malmö det något bättre laget på Malmö IP, men Linköping skakade verkligen om mästarlaget och var faktiskt bara någon centimeter från ett ledningsmål i inledningen av andra halvlek.

Men Petra Larsson prickade virket och fick minuten senare se Ramona Bachmann avgöra matchen med sitt 2–1-mål. Att det är små marginaler som skiljer vinst från förlust blir ibland väldigt tydligt. De såg de 838 åskådarna på plats och det såg alla som följde matchen från tv-soffan.

Vi som tittade fick också se två rakt spelande lag driva upp ett högt tempo och satsa helhjärtat i sina offensiva attacker. De snabba omställningarna avlöste varandra fram till pausvilan och det var spetsspelarna som gjorde skillnaden – i första halvlek och i matchen.

Först gav förra Malmöspelaren Manon Melis Linköping ledningen. Mindre än två minuter senare spelade Ramona Bachmann fram isländskan Sara Björk Gunnarsdottir som kvitterade. Likaläget stod sig en bit in i andra halvlek då skyttedrottningen Anja Mittag serverade Bachmann det läge som blev matchavgörande.

Skånelagets stjärnor glänste lite mer än Linköpings dito, vilket avgjorde matchen och såg till att guldstriden går vidare.