Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Nilsson

Bra sagt

Damfotbollen har en undanskymd plats i mediebruset, men det finns initierade och kunniga personer med koll som gör ett stort jobb för sporten. Dagens blogginlägg tillägnas en av dessa personer och hans senaste inlägg.

Läs Johan Rydéns senaste inlägg här: http://btfotbollsvm.wordpress.com/2012/06/06/punkterad-fotboll-i-betyg-till-damfotboll-coms-granskning/

För egen del valde jag att inte lägga allt för stor vikt vid gårdagens matcher i Svenska Cupen. När många av lagen behandlar turneringen på ett styvmoderligt sätt känns det helt enkelt inte särskilt motiverande att skriva om matcherna.

Det som kan sägas är att Svenska Fotbollförbundet och Elitföreningen Damfotboll (EFD) har mycket att göra för att öka intresset för cupen – från klubbarnas sida och publikt.

***

Damallsvenskan hinner med en omgång till innan serien tar en paus för landslagsturneringen mot Japan och USA. Omgångens höjdare är utan tvekan matchen mellan Göteborg och Tyresö.

Gästerna är tunga favoriter till att vinna matchen, även om Torbjörn Nilssons adepter kan bjuda på en uppiggande överraskning. En Göteborgsvinst skulle ta laget till den absoluta toppen, vilket skulle spetsa till kampen om guldet lite mer. Många ”om” och ”men” måste nog till om Göteborg ska kunna slå tillbaka Tyresö.

***

Precis som jag har rapporterat om här i bloggen verkar isländskan Margret Lara Vidarsdottir vara på väg tillbaka till Kristianstad. Inget är klart ännu, men det lär inte dröja särskilt länge innan övergången är i hamn.

***

USA:s OS-landslag har landat i Sverige. Laget reste till Göteborg i går för ett två veckor långt träningsläger. Mer om laget, lägret och vistelsen i Sverige kommer här i bloggen inom kort.