Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Nilsson

Säsongen tog slut

Matchen mot Örebro skulle bli vändpunkten för Linköping. Så blev det inte. Istället tog säsongens i praktiken slut på torsdagskvällen – för laget och kanske också för landslagsbacken Charlotte Rohlin.

Linköping lyckades inte leverera mot Örebro. Matchen som skulle ge tre poäng och bli lite av en nystart slutade med en poäng och två kolossalt tunga skador.

Värst var ändå inte poängförlusten som satte punkt för lagets alla kvarvarande förhoppningar om rädda den säsong som redan innan såg ut att kunna sluta med ett fiasko. Nej, värst var istället att landslagsbacken Charlotte Rohlin fick lämna Folkungavallen efter fem minuters spel med en befarad knäskada.

Säsongen är över för Linköping, åtminstone om man ser till att laget siktade på att vara med i toppen av tabellen, men kanske också för Rohlin.

Som om Rohlins skada inte var nog tvingades också Nilla Fischer kliva av efter att ha ådragit sig en skada.

Snacka om tung torsdagskväll för Linköping, för de skadade spelarna och för landslaget.

***

För Örebro var poängen hela poängen. 1–1 är ett resultat som laget sannolikt hade tagit på förhand om man fått chansen.

***

Min spontana känsla är att Linköping behöver börja om. Starta om från ruta ett. Laget är faktiskt lite av ett lapptäcke där man valt att värva tillgängliga spelare och ”namn” istället för att följa en röd tråd och byggt laget efter en rejält utstakad plan.

Med Rohlin på skadelistan och dessutom Fischer sannolikt borta den närmaste tiden saknas dessutom en robust och rejäl stomme som kan bära och styra laget. Att den jämfört med fjolåret slimmade truppen redan har flera spelare på skadelistan gör situationen än värre.

Den nuvarande säsongen är egentligen helt förlorad, så varför inte göra en nystart redan under sommaren och börja bygga ett lag för kommande säsonger?