Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Nilsson

Visst är Landström klar

Målen i Birgit Prinz avskedsmatch blir nog Jessica Landströms sista fullträffar i Tyskland. Klart är att den petade landslagsanfallaren kommer att lämna Frankfurt för spel i Damallsvenskan kommande säsong.

Övergångshandlingarna är påskrivna och endast ett offentliggörande återstår innan Jessica Landströms återkomst i Damallsvenskan är ett faktum. Djurgården lär precis som Fotbollsexpressen skrivit vara nästa klubbadress för den petade landslagsforwarden.

Landström, som spelade i Djurgården mellan 2000 och 2004, blir således Stockholmsklubbens tredje förstärkning (finskan Annika Kukkonen värvades från Malmö och Linda Lundberg från division 3-klubben Rönninge/Salem) under transferfönstrets sista vecka.

Tillbaka i Damallsvenskan får Jessica Landström chansen att spela till sig den landslagsplats som hon tappat efter att hon haft svårt att ta en ordinarie plats i Frankfurt.

***

Det svenska damlandslaget är samlat i Malmö inför lördagens landskamp mot Kanada. Under torsdagen genomförde laget en träning där försvarsspelet stod i fokus. Laget hann också med att gå igenom detaljer från Algarve Cup där Sverige förlorade sina två sista matcher mot Tyskland och USA stort (4–0 och 4–0).

Lördagens möte med Kanada blir med tanke på käftsmällarna i Portugal viktigt för att bygga upp såväl spel som självförtroende inför den OS-turnering som väntar i sommar.