Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tongivande S-bloggare överger Håkan Juholt: ”Jag är bara ledsen”


En av de som i dag skriver om Håkan Juholts nya kris är S-bloggaren Peter Högberg.

BLOGGAR. Tongivande S-bloggare överger nu Håkan Juholt.
En av dem – Peter Högberg – skriver på tisdagen under rubriken ”Juholt, jag tyar inte längre…:
”Jag kan inte längre lojalt bara sluta upp bakom detta spel som pågår. Vi kan inte lägga skulden på media.”

Peter Högberg konstaterar också:
Juholt gör sitt första massmediala framträdande på tre veckor så är dt kört igen. Jag blir så jävla trött och ledsen. Jag vet inte längre vad jag ska göra…

Och han fortsätter:
… har till nu stött Håkan Juholt men känner att det finns en gräns för när mitt tålamod tar slut och det är fruktsamt nära nu. Det är partiledardebatt på onsdag och kommer det gå bra och kommer vi kunna få fokus på det och inte försvarstal kring vad vi gjort, inte gjort eller skulle/borde ha gjort.

Jan Andersson från Helsingborg skriver i sin blogg, som finns på S-info.se, under rubriken ”Jag är bara ledsen och besviken”:
Det har varit tungt att vara socialdemokrat ett bra tag. Trots att vi försökt att gneta på lokalt har vi partiarbetare fått åse sjunkande opinionssiffror. Nu när det nya året startat har vi hoppats på en vändning.

Och han fortsätter:
Vi har hoppats att vi äntligen ska få diskutera sakpolitik. Att vi ska få ut vår politik för ökad sysselsättning, bättre välfärd och minskade klyftor. Därför blir besvikelsen stor när det stora samtalsämnet efter Håkan Juholts tal blev en felsägning om att regeringen drivit igenom försvarspolitiken tillsammans med sverigedemokraterna.  Talet som handlade om klyftorna i Europa och där Håkan klokt nog inte stängde dörren till det finanspolitiska samarbetet hamnade helt i bakgrunden. Sakpolitiken fick återigen vika för fokuseringen på partilöedaren som person. Jag är uppriktigt ledsen och besviken.