Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Niklas Svensson

Juholts nya katastrofsiffror


Expressen redovisar i dag en unik snabbenkät som gjordes under gårdagen bland 558 förtroendevalda S-politiker.

KATASTROFSIFFROR. Här är Håkan Juholts nya mardröm:
* Förtroendevalda S-politiker har större förtroende för Jonas Sjöstedt än för honom.
* Varannan S-politiker menar att gränsen för när Håkan Juholt bör bytas ut redan är passerad.

KÖP EXPRESSENS PAPPERSTIDNING I DAG!

Inför Juholts möte med den nye vänsterledaren Jonas Sjöstedt skickar i dag S-politiker ute i landet en tydlig signal till sin partiordförande:
Ett samarbete med Vänsterpartiet är att föredra framför Miljöpartiet.

Expressen genomförde i går en stor enkätundersökning bland Socialdemokraternas kommun-, landstings- och riksdagspolitiker. Totalt svarade 558 S-politiker på frågorna.

Bara 13 procent av de svarande anser att Socialdemokraterna enbart bör samarbeta med Miljöpartiet framöver. Motsvarande siffra för samarbete med enbart Vänsterpartiet är 31 procent.  47 procent av de svarande anser att en rödgrön koalition vore det bästa inför nästa val – trots fiaskot i valet 2010. Nio procent tycker att samarbete över blockgränsen är att föredra.

Undersökningen innehåller också nya katastrofsiffror för Håkan Juholt:
Nästan varannan S-politiker anser att partiet nu ligger så lågt i opinionsmätningarna att han bör bytas ut som partiledare. I Expressen/Demoskops mätning som redovisades i tidningen i går fick Socialdemokraterna rekordlåga 23,9 procent.

Som om det inte vore nog:
S-politikerna har större förtroende för den nye vänsterledaren Jonas Sjöstedt än för den egna partiledaren, visar Expressens undersökning. 51 procent av de svarande säger att de har stort eller mycket stort förtroende för Sjöstedt. Motsvarande siffra för Juholt: 49 procent.