Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niklas Svensson

Regeringen efter S-ledarens pressträff i Sälen: ”Juholt ljuger”


Regeringen slår tillbaka mot Håkan Juholt.

STORBRÅK. UPPDATERAD. Efter Håkan Juholts pressträff i Sälen tidigare i dag slår nu regeringen tillbaka.
Försvarsminister Sten Tolgfors hävdar att S-ledaren ljög inför journalisterna när han anklagade regeringen för att ha gjort upp med Sverigedemokraterna om försvarets personalförsörjning.
Beslutet fattades i riksdagen innan Sverigedemokraterna valts in.

Sten Tolgfors bloggade på måndagseftermiddagen efter Expressens rapportering från Håkan Juholts pressträff, under rubriken: ”Nej Juholt – SD fanns inte ens i riksdagen”.

”På pressträffen i Sälen idag sa Håkan Juholt enligt Expressen följande: ”Det är en dyr reform som har drivits igenom, vi hade ett annat alternativ.” Och. ”Jag var beredd att göra en överenskommelse med regeringen, de valde att tillsammans med Sverigedemokraterna gå den här vägen.” Och. ”Nu är vi ett läge där vi har en statsminister som drivit igenom en ny försvarspolitik tillsammans med Sverigedemokraterna.”
Nej Juholt. Sverigedemokraterna satt inte ens i riksdagen när försvarsreformen och det nya personalförsörjningssystemet beslutades. Det skedde före valet 2010.
Och nej, socialdemokraterna hade inget eget alternativ alls till den nya insatsorganisationen. Håkan Juholt har därtill själv i rapport sagt att rekrytering på frivillig grund är här för att stanna.

Även folkpartiledaren Jan Björklund reagerade på måndagseftermiddagen över det Juholt sagt på sin pressträff.
Björklund:
– Det är trams. Besluten om det nya försvaret togs innan Sverigedemokraterna fanns i riksdagen.

Läs mer om vad Håkan Juholt sa på sin pressträff här.