Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niklas Svensson

Jan Björklund om Juholts utspel: ”Trams och helt inkorrekt”


Det var glada miner när Håkan Juholt och Jan Björklund möttes i går kväll på Folk och Försvar i Sälen. Några timmar senare var de i luven på varandra rejält.

UPPRÖRD. Jag mötte strax före klockan 16 en upprörd folkpartiledare som nu anklagar Håkan Juholt för att ha ljugit för journalisterna på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen.
– Han försökte sig på en politisk rallarsving. Det blev trams och sakligt sett var det helt inkorrekt det han sa.

Jan Björklund reagerade starkt när han fick veta vad Håkan Juholt sa på sin pressträff tidigare i dag. Enligt S-ledaren har regeringen gjort upp med Sverigedemokraterna i frågan om personalförsörjning för försvaret.
– Det är ju trams. Det tydligaste skälet är att alla de här besluten togs 2010 innan Sverigedemokraterna ens fanns i riksdagen, säger Björklund.

Har regeringen diskuterat den här frågan med Sverigedemokraterna på ngt sätt?
– Nej, vi förhandlar ju inte med Sverigedemokraterna överhuvudtaget, varken i den här frågan eller i andra frågor. Men i det här fallet är det dessutom så uppenbart eftersom beslutet togs innan de satt i riksdagen.

Kan den här frågan komma upp i riksdagen igen?
– Om det finns motioner så gör den det naturligtvis. Men de beslut som hittills är tagna för att få systemet i sjön, de togs 2010.

Men vad tänkte du då när du fick höra vad Håkan Juholt sagt?
– Ja, det var trams och uppenbart oriktigt.

Är det allvarligt att vi har en partiledare som står och ljuger på en pressträff?
– Han får själva reda ut det nu.