Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Niklas Svensson

Hemligt taktikmöte mellan Juholt och Sjöstedt inom kort


Håkan Juholt fortsätter att gömma sig undan medierna.

MÖTE. Håkan Juholt och Jonas Sjöstedt träffas inom kort för ett hemligt informellt möte, avslöjar jag i dagens pappersutgåva av Expressen.
Det blir första steget mot ett nytt samarbete mellan oppositionspartierna.
Men Miljöpartiet får inte vara med.

I helgen budades en stor blombukett med grattishälsning till nyvalde vänsterledaren Jonas Sjöstedt. Avsändare var S-ledaren Håkan Juholt, nyss hemkommen från en solig semesterresa i Mexiko.

– Vi hade kontakt efter det och bestämde att vi ska ses över en kopp kaffe. Jag ser fram emot att träffa honom, sa Jonas Sjöstedt när jag talade med honom i går.

Exakt tidpunkt för mötet är ännu inte bestämd – men det ska ske i närtid. Och Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson är inte inbjudna. Källor inom både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna säger att mötet mellan Sjöstedt och Juholt är första steget mot ett nytt framtida samarbete.

Juholt fortsätter att gömma sig undan medierna efter sin semesterresa.
– Räkna inte med någon intervju i dag. Han är inte tillgänglig, konstaterade pressekreteraren Mikael Sundesten i går, och förtydligade efter någon timme:
– Som partiledare är han alltid i tjänst, men han är just nu inte tillgänglig för intervjuer.