Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niklas Svensson

Fyra ministrar på plats när regeringen presenterar räddningspaket kl 13.30 i dag


Fyra ministrar anländer till Trollhättan i eftermiddag för en gemensam presskonferens klockan 13.30.

AVSLÖJANDE. Klockan 13.30 i dag håller näringsministern, arbetsmarknadsministern, utbildningsministern och civil- och bostadsministern en presskonferens i Trollhättan. Enligt regeringskällor presenteras då ett stort räddningspaket för regionen och de Saabanställda.
Regeringsdelegationen sitter just nu på regeringsplanet på väg till Trollhättan.

Jag är på plats och rapporterar direkt från pressträffen.

Enligt uppgifter från källor i regeringskansliet handlar räddningspaketet om insatser för att underlätta omställningen och stödja näringslivsutvecklingen i Trollhättan.

Som jag avslöjade redan i tisdagens papperstidning har räddningspaketet förberetts under lång tid och besluten har fattats vid ett extra regeringssammanträde nu på morgonen.

Enligt nyhetsbyrån TT kommer rektorn för Högskolan Väst i Trollhättan att finnas med under presskonferensen med ministrarna.

Högskolan Väst hörde till förlorarna bland lärosätena i regeringens budget. Flera hundra studieplatser måste dras in om regeringen inte kommer med nya besked.