Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Niklas Svensson

Björn Rosengren i natt: ”Det där var ett jävla skämt”


Björn Rosengren svarade i natt på mina frågor om middagen med Östros och Österberg.

SKÄRRAD. Björn Rosengren verkade både stressad och pressad när jag talade med honom i natt om hans uttalanden om Håkan Juholt i den bandade intervjun från i tisdags. I natt lanserade han en ny förklaring till påståendena:
– Det där var ett jävla skämt.

LÄS FLER ARTIKLAR OM ”SVEKMIDDAGEN” OCH SE TV FRÅN SVEAVÄGEN 68.

Jag konfronterade strax efter klockan 23 i går kväll Björn Rosengren per telefon. När han fick klart för sig att jag lyssnat på en bandinspelning från tisdags där han berättar om måndagens middag med Thomas Östros och Sven-Erik Österberg – säger han:

– Det var ett rent skämt, garanterat alltså…
– Jag har ju inte med partiet att göra. Jag skämtade ju bara, och det måste jag ha rätt att göra.

Men vad är det som är roligt med att säga att Juholt måste avgå?
– Jag har ju aldrig sagt att Östros eller Österberg har sagt detta, det är ju två väldigt lojala typer… Jag skämtade. Det var kanske ett dumt skämt, men det var ett sämt.

Det låter inte som att du skämtar?
– Men jag gör det. Jag vet ju att både Östros och Österberg skulle aldrig säga något sådant till mig. Jag har ju inte med detta att göra, jag är en nobody, hävdar Rosengren.

Strax före midnatt – efter att Expressen sökt både Thomas Östros och Sven-Erik Österberg för kommentarer – ringde Rosengren upp Expressen på nytt:
– Jag vet ju inte vad du gör med det här… Men jag vill bara säga att det där var ett jävla skämt från min sida. De där två personerna (Östros och Österberg, red anm) är ju gamla gubbar. De skulle aldrig prata om Juholt.
– Jag vill bara säga att de här två personerna pratade bara gott om Juholt inför mig. Men vad de säger till andra vet jag inte.