Niklas Svensson

Välkommen till min nya blogg!


Här intervjuar jag Håkan Juholt, Göran Hägglund, Fredrik Reinfeldt och Beatrice Ask.

PREMIÄR. I dag är det premiär för min nya blogg på Expressen.se – välkommen hit!
Ambitionen med denna sida är att ta med dig som läsare bakom kulisserna i riksdagen och i regeringskansliet. Här möter du våra mest kända politiker i oväntade situationer – och får det senaste och mest initierade politikerskvallret.

För si så där fem år sedan startade jag Politikerbloggen.se – en nyhetssajt med brett innehåll, om politik och politiker, som i dag ägs av TV4. I dag är det premiär för min nya blogg på Expressen.se.

För ett par veckor sedan reste jag och Expressens fotograf Christian Örnberg till Indien med utrikesminister Carl Bildt och några av hans närmaste medarbetare. Aldrig tidigare har ett reportageteam fått följa den tidigare statsministern så nära. Reportaget från New Delhi och Bombay publicerar jag senare i veckan i sin helhet här på bloggen – missa inte det.

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har jag följt i många år – och här på bloggen tänker jag – under rubriken ”Dagens Juholtare” – bland annat berätta sanningar om hur usel han är på att hantera bilar.

Här ska jag också uppmärksamma Juholts företrädare, tidigare statsministern Göran Persson – som för många år sedan avslöjades med att ha snattat plockgodis i en butik på Drottninggatan i Stockholm. Och självklart kommer jag även i fortsättningen att hårdbevaka statsminister Fredrik Reinfeldt och hans nuvarande statsråd i regeringen.

Vet du något som inte jag vet om våra mest kända politiker? Tveka då inte att höra av dig med tips till niklas.svensson@expressen.se.

Än en gång, välkommen hit.
Och välkommen tillbaka!