Niklas Svensson

Toppmoderaten hjälper Carema


Tidningen Resumé avslöjar att toppmoderaten Henry Sténson krishanterar skandalbolaget Carema.

NYHET. Tidningen Resumé avslöjade i dag att Caremas ägare anlitat pr-byrån Brunswick för krishanteringen på koncernnivå. Arbetet leds av Henry Sténson, partner i byrån – och samtidigt förbundsordförande för Moderaterna i Stockholm.

Resumé skriver under rubriken ”Caremas krisgeneral” om Henry Sténsons engagemang för Carema, men själv vill han inte kommentera uppgifterna.

Henry Sténson, med en årsinkomst på fem miljoner kronor 2010, rekryterades till Brunswick tidigare i år. Han var dessförinnan informationsdirektör på Ericsson under nio år. Han har även varit informationschef för SAS, Volvo Personvagnar och Saab.

Sedan i maj i år är Henry Sténson förbundsordförande för Moderaterna i Stockholm. Han är aktiv inom partiet sedan 1980-talet, skriver Resumé.