Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Niklas Svensson

Attacken mot Thomas Östros: ”Satte kniven i Juholts framtid”


Tidigare språkröret för Miljöpartiet, Birger Schlaug, går till hård attack mot Thomas Östros i dag.

KRITISK. Miljöpartiets tidigare språkrör Birger Schlaug skräder inte orden när han kommenterar det som nu händer inom Socialdemokraterna.
Enligt Schlaug har Thomas Östros – genom sitt tv-framträdande i Agenda – ”satt kniven i Håkan Juholts politiska framtid, med den där iskalla leende blicken och mjuka tonen.”

Under rubriken ”Med ett leende satte han kniven i Juholts framtid” skriver Birger Schlaug i dag på sin blogg om Thomas Östros medverkan i SVT:s Agenda.

Östros är den totala motpolen till Juholt. Just detta lär komma att locka panikslagna socialdemokrater allt mer när deras självbild nu smulas sönder till något som närmast kan betraktas som aska. Då glömmer man lätt hur illa man tyckte om Östros inför de senaste valet. Det som då lät, inte som en popcornmaskin men väl som en vinylplatta som fastnat i samma spår, kan i panikens tid komma att uppfattas som en frälsning från ondo. Med Östros vet man vad som skall sägas och hur det skall sägas.

Schlaug konstaterar samtidigt att Östros själv svek partiets väljare efter katastrofvalet förra året:

Det kanske kan vara rimligt att påpeka att det som Östros och Sahlin drev i valrörelsen, tog man avstånd från efter valdagen. Man lurade således skjortan av sina egna valarbetare, som tagit av sin privata tid och slitit oavlönat i valrörelsen för att föra fram de argument och den politik som partiledningen påstod att man stod för. Men som det visar sig att man inte trodde på. Man förvandlade således sina egna medlemmar till duktiga idioter. Det är politik när den är som allra sämst.