Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Niklas Svensson

Ny landshövding utses före jul


Inom kort utses Per Unckels efterträdare.

LANDSHÖVDING. Regeringen väntas utse ny landshövding i Stockholm inom kort, uppger mina  källor.
Jag kan nu berätta vilka som inte är aktuella för jobbet.

För drygt fem veckor sedan avled Stockholms landshövding Per Unckel i cancer. Inom kort utses hans efterträdare, enligt mina uppgiftslämnare.

Det har tidigare spekulerats i att Stockholms finansborgarråd Sten Nordin skulle vara aktuell för jobbet. Andra namn som nämnts är Fredrik Reinfeldts tidigare statssekreterare HG Wessberg och justitieminister Beatrice Ask. Men ingen av dem får jobbet, uppger mina källor i regeringskansliet.