Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Niklas Svensson

Marcus Birro recenserar Sahlin, Borg, Reinfeldt och Åkesson


Marcus Birro recenserar våra toppolitiker.

FÖRFATTARE. Programledaren, poeten och författaren Marcus Birro skriver en bok om sin tid på TV4. Han kommer bland annat att berätta sanningar om toppolitikerna som besökte ”Kvällsöppet” när han arbetade där.
Exklusivt för bloggen recenserar han här – redan i dag – partiledare och ministrar.

Som Expressen tidigare avslöjat har Marcus Birro bestämt sig för att skriva en bok om sin tid på TV4. Det blir bland annat ”inifrånbilder från valrörelsen 2010”, berättar han för mig i ett mejl.

Så här recenserar Birro några toppolitiker hann mött:

Mona Sahlin: Enormt sympatisk, påläst, hade läst mycket av det jag skrivit (vilket alltid är en kick för en poet) och dessutom hade hon fantastisk bra koll på italiensk fotboll. Hon var varm, nedtonad, men också rätt trött, liten sorgsen.

Anders Borg: Jovialisk var ordet, glad, tillmötesgående, snabbtänk, mycket sympatisk i reklampauserna.

Thomas Östros: Skulle bli en briljant partiledare. Han var rolig, lyssnande, trevlig, varm, medmänsklig. När tevekamerorna gick på bleknade han dock.

Göran Hägglund: Som ovan. Helt briljant som medmänniska. Dessutom god musiksmak. Men hans hopp in i politikerrollen är allt för brant. Där blir han statisk och tråkig.

Fredrik Reinfeldt: Enormt respektingivande, men väldigt avståndstagande i pauserna, tittade inte ens på mig i Kvällsöppet, hälsade inte.

Maud Olofsson: Min favorit! Varm, rolig, trelig, intelligent. Mycket sympatisk.

Jimmie Åkesson: Helt iskall. Hela vägen. Briljant retoriker dock.