Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niklas Svensson

Marcus Birro recenserar Sahlin, Borg, Reinfeldt och Åkesson


Marcus Birro recenserar våra toppolitiker.

FÖRFATTARE. Programledaren, poeten och författaren Marcus Birro skriver en bok om sin tid på TV4. Han kommer bland annat att berätta sanningar om toppolitikerna som besökte ”Kvällsöppet” när han arbetade där.
Exklusivt för bloggen recenserar han här – redan i dag – partiledare och ministrar.

Som Expressen tidigare avslöjat har Marcus Birro bestämt sig för att skriva en bok om sin tid på TV4. Det blir bland annat ”inifrånbilder från valrörelsen 2010”, berättar han för mig i ett mejl.

Så här recenserar Birro några toppolitiker hann mött:

Mona Sahlin: Enormt sympatisk, påläst, hade läst mycket av det jag skrivit (vilket alltid är en kick för en poet) och dessutom hade hon fantastisk bra koll på italiensk fotboll. Hon var varm, nedtonad, men också rätt trött, liten sorgsen.

Anders Borg: Jovialisk var ordet, glad, tillmötesgående, snabbtänk, mycket sympatisk i reklampauserna.

Thomas Östros: Skulle bli en briljant partiledare. Han var rolig, lyssnande, trevlig, varm, medmänsklig. När tevekamerorna gick på bleknade han dock.

Göran Hägglund: Som ovan. Helt briljant som medmänniska. Dessutom god musiksmak. Men hans hopp in i politikerrollen är allt för brant. Där blir han statisk och tråkig.

Fredrik Reinfeldt: Enormt respektingivande, men väldigt avståndstagande i pauserna, tittade inte ens på mig i Kvällsöppet, hälsade inte.

Maud Olofsson: Min favorit! Varm, rolig, trelig, intelligent. Mycket sympatisk.

Jimmie Åkesson: Helt iskall. Hela vägen. Briljant retoriker dock.