Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kungaparet bjuder SD-ledaren Jimmie Åkesson på lunch


SD:s partiledare Jimmie Åkesson har bjudits in till slottet för lunch med kungaparet och kronprinsessan Victoria.

LUNCHGÄST. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har bjudits in till Stockholms slott. Den 6 december i år bjuder kungaparet och kronprinsessan honom på lunch.

I dag offentliggjorde hovet nya programpunkter i kalendern. Det stod då klart att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson bjudits in till Stockholms slott för att äta lunch med kungaparet och kronprinsessan Victoria.

Lunchen äger rum tisdagen den 6 december.

Enligt vad Expressen erfar var det med stor tveksamhet kungaparet skickade ut inbjudan till Åkesson. Det är kutym att nya partiledare bjuds till hovet för lunch, men i det här fallet har kungafamiljen tvekat kring hur man skulle hantera frågan.

Jimmie Åkesson har ännu inte kommenterat inbjudan.

När kungaparet i morgon tar emot Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt för motsvarande lunch på slottet deltar även Prins Daniel. Det är oklart varför han inte är med när Sverigedemokraternas ledare kommer.