Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klockan tickar för Håkan Juholt


Expressen i dag.

DEADLINE. Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt har fått en deadline. Senast i vår måste partiet ligga konstant över 30 procent i opinionsmätningarna – annars inleds processen för att hitta hans efterträdare till kongressen 2013, avslöjar jag och min kollega Ingvar Hedlund i pappersutgåvan av Expressen i dag.

Det har spekulerats i att Håkan Juholt skulle avsättas inom några månader. Men det stämmer inte, enligt S-företrädare i fiendelägret, tidigare Sahlinanhängare.

Såvida han inte avgår självmant sitter han säkert till partikongressen 2013, berättar jag i dagens Expressen.

Samtidigt finns dock en oro i kretsen kring Håkan Juholt för att de sparkade S-profilerna Thomas Östros, Sven-Erik Österberg och Ibrahim Baylan redan arbetar i det dolda för att få bort partiordföranden.

De har vid flera tillfällen träffats i hemlighet och diskuterat partiets kris, bland annat med den tidigare partiledaren Mona Sahlin – men någon tydlig generalplan för ett maktövertagande finns ännu inte, enligt mina källor.

Tidigare gruppledaren i riksdagen, Sven-Erik Österberg, säger till Expressen om uppgifterna att han skulle försöka få bort Juholt:
– Jag, Thomas Östros och Ibrahim Baylan har varit kollegor och vänner sedan länge. Jag tar avstånd från alla konspirationsteorier som har till avsikt att skada vårt parti.

Ibrahim Baylan fortsätter:
– Jag har ingen som helst lust att kommentera ondsinta rykten som bara handlar om att underminera Juholts ställning.